Bespaaractie afgerond

Energie in Bunschoten voerde in 2020 en 2021 een bespaaractie in de gemeente Bunschoten. 900 Woningeigenaren  konden gebruik maken van een bespaartegoed van €65 voor investeringen in kleine of grotere energiebesparende maatregelen. Op 30 maart 2021 waren alle beschikbare ‘vouchers’ aangevraagd.

900 beschikbaar

aangevraagd

Webwinkel of cashback?

Het bespaartegoed kan op de volgende manieren worden ingezet:

 1. Woningeigenaren kunnen het bespaartegoed inzetten voor aankopen in een geselecteerde webwinkel. U vraagt een vouchercode aan en kunt met die code voor minimaal €65,- winkelen in de webwinkel. Dat kan op het Energieloket van de gemeente Bunschoten.
 2. Woningeigenaren kunnen gebruik maken van een cashbackactie. Als u voor minimaal €65,- energiebesparende producten koopt, bijvoorbeeld bij de deelnemende doe-het-zelf zaken Multimate en De Smid Spakenburg, dan kunt u het bespaartegoed terug krijgen. Wel de kassabonnen bewaren. De €65,- cashback is ook te gebruiken voor investeringen in grotere maatregelen. Die moeten zijn uitgevoerd na 1 januari 2020 en u heeft een betaalbewijs nodig.

Informatie over hoe u mee kunt doen met de bespaaractie leest u hieronder. 

Subsidie Energievoucher gemeente Bunschoten

De gemeente Bunschoten heeft een subsidieregeling, waaruit huiseigenaren (dus niet huurders) €65 terug kunnen ontvangen van investeringen in energiebesparende maatregelen. De subsidieregeling is bedoeld om zoveel mogelijk huiseigenaren te laten investeren in kleine en grotere energiebesparende maatregelen. HIER leest u alles over de regeling.

De subsidieregeling is de uitvoering van een subsidie, die samen met met vier andere Eemland gemeenten (Baarn, Leusden, Soest en Woudenberg) werd verkregen vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Nederlandse regering. 

Meedoen met de bespaaractie

Alle informatie over de bespaaractie en de complete actievoorwaarden vindt u op het energieloket van de gemeente Bunschoten. Ga naar ‘Subsidie Energievoucher Gemeente Bunschoten’. Daar kunt u kiezen of u gebruik wilt maken van de cashbackactie of wilt winkelen in de webwinkel.

 • In de webwinkel kunt u voor het bespaartegoed van €65,- winkelen met een persoonlijke code, die u aanvraagt via het energieloket.
 • Met de cashbackactie kunt u het bespaartegoed van €65,- terugkrijgen voor energiebesparende maatregelen en producten.

Webwinkel – hoe kunt u daar winkelen?

 • Ga naar het Energieloket en kies voor de webwinkel
 • vraag daar uw vouchercode aan.
 • Ga naar de webwinkel en doe uw aankopen.

Cashback – hoe krijgt u uw geld terug?

 • Koop de door u gewenste energiebespaarproducten uit de lijst van kleine maatregelen (zie onze flyer). Bewaar de kassabon(nen).
 • U kunt ook € 65,- cashback krijgen voor investeringen in grotere maatregelen. Die moeten dan wel zijn gedaan na 1 januari 2020 en u heeft een betaalbewijs nodig.
 • Ga naar het Energieloket van de gemeente Bunschoten en kies voor de cashbackactie
 • Vul het digitale aanvraagformulier volledig in en upload  uw betaalbewijs of uw kassabon(nen). U kunt een foto maken van de kassabon(nen).
 • U hoort binnen vier weken of uw cashback aanvraag is goedgekeurd.

Samenvatting actievoorwaarden bespaaractie

 • De Bespaaractie is onderdeel van de ‘Subsidie Energievoucher gemeente Bunschoten’ (zie hierboven)
 • De Bespaaractie is geldig van 1-1-2020 t/m 31-3-2021 of zolang de hiervoor beschikbare subsidiegelden aanwezig zijn. 
 • Een woningeigenaar kan maar één maal gebruik maken van de bespaaractie.
 • Er moet voor minimaal een bedrag van €65,- worden uitgegeven aan energiebesparende maatregelen uit de lijst van goedgekeurde maatregelen of aan investeringen in grotere maatregelen. Die vindt u in onze flyer.

GA VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT VAN DE ACTIEVOORWAARDEN NAAR WWW.DUURZAAMBOUWLOKET.NL/BUNSCHOTEN.

De informatie in dit kader is een samenvatting. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend.

Meer informatie

In een flyer vindt u meer informatie over deze bespaaractie. Over de energie besparende maatregelen, waarvoor de actie geldt. En over de manier om het bedrag van €65  terug te krijgen. Onderaan deze webpagina vindt u daarover ook meer informatie.

Bij de flyer hoort een informatiefolder, waarin te lezen valt hoe u uw huis stap voor stap, zonder spijt, klaar maakt voor de toekomst. De bespaaractie is onderdeel van de ‘Subsidie Energievoucher Gemeente Bunschoten’, waarover u hieronder meer leest.