Cashback actie uitgesteld

Energie in Bunschoten zal in 2020 en 2021 een cashback actie voeren in de gemeente Bunschoten. Woningeigenaren die gebruik maken van lokaal advies (Energiecoach, Energiescan)  kunnen  €65 terugkrijgen van investeringen in kleine of grotere energiebesparende maatregelenen. In een flyer staat alle informatie over de cashback actie. Over de energie besparende maatregelen, waarvoor de cashback geldt. En over de manier om het bedrag van €65  terug te krijgen. Bij de flyer hoort een informatiefolder, waarin te lezen valt hoe u uw huis stap voor stap, zonder spijt, klaar maakt voor de toekomst. De cashback actie is onderdeel van de ‘Subsidie Energievoucher Gemeente Bunschoten’, waarover u hieronder meer leest.

Door de maatregelen rondom het Coronavirus is deze actie uitgesteld naar het najaar. Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft. Acties om huiseigenaren (letterlijk) ‘in beweging te krijgen’ passen daar niet bij. 

Subsidie Energievoucher gemeente Bunschoten

De gemeente Bunschoten heeft een subsidieregeling, waaruit huiseigenaren (dus niet huurders) €65 terug kunnen ontvangen van investeringen in energiebesparende maatregelen. De subsidieregeling is bedoeld om zoveel mogelijk huiseigenaren te laten investeren in kleine en grotere energiebesparende maatregelen. HIER leest u alles over de regeling.

De subsidieregeling is de uitvoering van een subsidie, die samen met met vier andere Eemland gemeenten (Baarn, Leusden, Soest en Woudemberg)  werd verkregen vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Nederlandse regering.