Energie in Bunschoten

De campagen ‘Energie in Bunschoten’ wil inwoners van de gemeente stimuleren om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning, maar ze daarbij ook helpen. Deze website is daarbij de ‘ontmoetingsplek’ waar u terecht kunt voor informatie.

  • Informatie over wat er kan met uw woning vindt u onder de knop ‘Mijn Huis.
  • Informatie over wonen in een comfortabel en energiezuinig huis, vindt u onder de knop ‘Het Nieuwe Wonen‘ 
  • Informatie over de campagne vindt u op deze pagina. Wat is er al gebeurd en wat staat op de agenda?

Informatieavonden

  • Op 19 november 2019 organiseren we samen met Duurzaam Bouwloket een informatieavond over isoleren. Lees MEER. Ook is er op de bijeenkomst aandacht voor de subsidieregeling voor isoleren.
  • Op 16 januari 2019 presenteerde Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Bunschoten, de resultaten van hun onderzoek in de Componistenbuurt. Het leverde de beschrijving op van vijf voorbeeldwoningen. Wat kan daar en wat kost het? Lees MEER.
  • Op 28 November 2018 was adviseur Henk Seinen onze gast bij de start van de campagne ‘Energie in Bunschoten’. Hij vertelde aan de ruim 60 aanwezigen hoe je je huis op een verantwoorde manier naar ‘Nul op de meter’ kunt krijgen. Lees MEER.

Voorbeeldwoningen Componistenwijk

In het voorjaar van 2019 voeren we een campagne rond drie veel voorkomende woningtypes in de Componistenwijk: type Bachlaan, type Dopperstraat en type Sweelinckstraat. Bij de woningen van deze woningtypes wordt een informatiepakket bezorgd en op 26 maart is er ‘s avonds een informatieavond in het gemeentehuis. HIER leest u er meer over.

Bedrijven

Een aantal bedrijven uit Bunschoten en omgeving heeft zich aangesloten bij deze campagne. Ze willen woningiegenaren zo goed mogelijk op weg helpen naar een NOM woning. Lees MEER.

Doe-het-zelf

Ook de doe-het-zelf zaken HUBO en Multimate zijn partners van de campagne  Ze denken graag mee over ‘kleine’ maatregelen die u zelf kunt nemen. En ze geven korting op een aantal producten. Lees MEER.

Nieuwsbrieven

Voor mensen die op de hoogte willen blijven van wat we er gebeurt in Bunschoten-Spakenburg is er een Nieuwsbrief. Wilt u op de Nieuwsbrief ook ontvangen? Geef dat dan op via ons contactformulier.

Hieronder vindt u de ‘oude’ Nieuwsbrieven.