Energie opwekken

Zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een goede investering. Zonnepanelen gaan 25 jaar mee, maar zijn door particulieren al in 8 jaar terug te verdienen. Daarbij is het een investering met een zeer aantrekkelijk rendement. Geld op een spaarrrekening levert bijna niets meer op, het rendement van zonnepanelen is (omgerekend) 8%. Dus als u geld heeft…

Ook met het oog op de toekomst is investeren in zonnepanelen aantrekkelijk. Als uw woning ‘van het aardgas’ gaat, dan betekent dat, dat u elektrisch gaat verwarmen en koken. Dat maakt het zelf opwekken van zonnestroom erg aantrekkelijk, want die stroom kost niets. De mogelijkheden worden zelfs steeds beter, omdat het rendement van panelen toeneemt. Daardoor kunnen ook panelen aan de noordzijde inmiddels rendement opleveren.

Het is wel goed om te weten dat de bestaande salderingsregeling (bijna) zeker gaat verdwijnen. Nu krijgt u voor iedere door u geleverde kWh hetzelfde bedrag als u voor ieder gebruikt kWh betaalt. Die regeling wordt in 2021 afgeschaft en (waarschijnlijk) vervangen door een subsidieregeling. Dat betekent, dat de vergoeding voor de door u opgewekte stroom wat onzekerder wordt. Uitgansgpunt blijft echter dat het rendement voor mensen die nu panelen aanschaffen interessant blijft.

 

Energie opwekken

Betrokken bedrijven

De campagne ‘Energie in Bunschoten’ werkt samen met (vooral) lokale bedrijven. Logo’s van de bedrijven, die nu meedoen vindt u onderaan de pagina. U leest er HIER meer over.

U kunt bij de samenwerkende bedrijven voor zonnepanelen terecht bij Zonergie. Hieronder ziet u hun aanbod.

  • Set van 10 panelen: kosten €4.500 (excl. BTW teruggave van €750)
  • Set van 12 panelen: kosten €5.750 (excl. BTW teruggave van €900)
  • Set van 14 panelen: kosten €6.550 (excl. BTW teruggave van €1.000)

Maar het staat u vanzelfsprekend geheel vrij een andere keuze te maken, bijvoorbeeld via het Energieloket van Bunschoten.

Zonneboiler

Voor de warmwatervoorziening kunt u eventueel gebruik maken van een zonneboiler. Een zonneboiler werkt in samenhang met uw CV ketel. Het is daarom gewenst om vóór de aanschaf van een zonneboiler een advies te vragen aan de installateur. Binnen de groep lokale bedrijven die samenwerkt aan deze campagne, kan ITB u een aanbod doen. Maar het staat u ook hier geheel vrij een andere keuze te maken, bijvoorbeeld via het Energieloket van Bunschoten.