Gevelisolatie

Het isoleren van de gevel van uw woning is één van de meest aantrekkelijke maatregelen. Het levert direct meer comfort op en ook financieel gezien is het een rendabele investering. Als u aan de slag gaat met uw woning, is dit zeker een maatregel om te overwegen. De gemakkelijkste manier om uw gevel te isoleren is het volspuiten van de spouwmuur. Daar bij is het belangrijk dat er aandacht is voor ventilatieroosters voor de kruipruimteisolatie. 

Dakisolatie

Voor een tussenwoning is het dak het grootste vlak waar warmte verloren kan gaan en koude naar binnen kan komen, als u tenminste nog geen aanvullende isolatie voorziening getroffen hebt. Het isoleren van het dak is dus zeker de moeite waard als het gaat om energiebesparing. Wij bieden in eerste instantie twee mogelijkheden aan: 

  1. U isoleert uw dak aan de binnenkant. Deze optie is het gemakkelijkst te realiseren. 
  2. Als u uw zolder niet gebruikt (en ook niet verwarmt en dat ook niet verwacht te gaan doen in de toekomst), kunt u ervoor kiezen om niet uw dak, maar uw zoldervloer te isoleren. Bedenk echter wel dat via de trapopgang naar de zolder veel koude uw woning binnenkomt.

Tenslotte is er ook nog een derde optie: u kunt uw dak ook aan de buitenkant isoleren. Dat is vooral aantrekkelijk als u (ook) uw dakpannen wilt vervangen. Voor uw woning geldt, dat u er rekening mee moet houden dat uw dakpannen binnen 10 jaar aan vervanging toe zullen zijn. De gemiddelde levensduur van dakpannen ligt, afhankelijk van het type dakpan, op ongeveer 40 jaar. Deze optie is vooral interessant, als u dit samen met uw buren doet. Bij isolatie aan de buitenzijde wordt uw dak wat verhoogd. Als u dat alleen doet, zorgt dat voor kostbare aansluiting op het dak van uw buren. We bieden deze optie daarom voor uw woning alleen op aanvraag aan.

Isolatieglas

Voor de isolatie van uw woning zijn ook de ramen van groot belang. Sterker nog, ramen zijn de grootste warmtelekken in een woning. Het rendement van het vervangen van glas hangt af van het soort glas dat nu in uw woning aanwezig is en de onderhoudstaat van uw kozijnen. Velen van u zullen inmiddels enkel glas hebben vervangen door dubbel glas, maar als dat al geruime tijd geleden is, is het toch de moeite waard hier aandacht aan te geven. Het oudere dubbel glas (‘thermopane’) isoleert namelijk onvoldoende om uiteindelijk van het gas af te kunnen. Daarvoor is minimaal het hoogwaardige HR++ glas noodzakelijk, dat we u met onze actie aanbieden. Er is daarom bij onze aanbieding gekozen voor een zeer hoogwaardige optie. Er zijn zeker goedkopere opties beschikbaar, ook bij onze aanbieder. Maar in dat geval zult u later opnieuw moeten investeren, als u van het gas moet. We willen u graag helpen om vast te stellen of uw glas voldoet of niet, 

Op dit ogenblik is ook het nog beter isolerende drielaags glas beschikbaar. Het rendement van investeren in drie laags glas hangt vooral af van de staat van de kozijnen in uw woning. Als die aan vervanging toe zijn, dan is de aanschaf van drie laags glas zeker te overwegen. Maar dat glas past meestal niet in bestaande kozijnen. Dus als uw kozijnen nog goed zijn, dan is de aanschaf van het door ons aangeboden HR++ glas economisch gezien verstandiger.

Vloer- of bodemisolatie

Vloer- of bodemisolatie leveren een bijdrage aan energiebesparing in uw woning, maar ook aan het comfort. Als uw vloer één of twee graden minder koud wordt, dan is dat een stuk aangenamer. Er zijn twee manieren om dit aan te pakken.

  1. U kiest voor vloerisolatie. Dat betekent dat direct onder de vloer isloatiemateriaal wordt aangebracht. 
  2. U kiest voor bodemisolatie. Dat betekent, dat er op de bodem van uw kruipruimte een laag parels wordt aangebracht.