Uw huis klaar voor de toekomst

In 2050 willen we de CO2 uitstoot en het gasgebruik tot nul hebben teruggebracht. Dat is over 30 jaar. Met de campagne Energie in Bunschoten wil de gemeente Bunschoten inwoners helpen hun huis klaar te maken voor de toekomst. Dat betekent:

  1. Een lagere energierekening
  2. Meer wooncomfort
  3. Minder CO2 uitstoot
  4. Minder afhankelijk van (aard)gas

Stap voor stap, zonder spijt

Als woningeigenaar weet u, dat u de komende 30 jaar moet investeren in het onderhoud van uw woning. Als u weet waar u naar toe moet, dan kunt u daar uw investeringsbeslissingen op aanpassen. Voor de meeste woningeigenaren zal dat stap voor stap gaan. Om te voorkomen dat u spijt krijgt van één van die stappen, werken we met een stappenplan. Dat stappenplan komt u tegen op het Energieloket van de gemeente Bunschoten. Maar we hebben het ook samengevat in een folder. Die folder kunt u als PDF downloaden als u op één van de onderstaande afbeeldingen klikt.

Hoe staat uw huis ervoor?

Als u uw huis stap voor stap en zonder spijt klaar wilt maken voor de toekomst is de eerste vraag: hoe staat mijn huis er voor. Voor een antwoord op die vraag kunt u terecht bij de zelfscan van het Energieloket, maar ook bij dorpsgenoten. Onze energiecoach komt graag langs voor een eettafelgesprek of onze professionele, onafhankelijke energieadviseur voor een betaalbare energiescan.

Zo kunt u goed voorbereid de juiste beslissingen nemen voor grotere investeringen in het onderhoud van uw woning. Lees MEER.

Energieloket

Als u weet hoe uw huis ervoor staat, dan kunt u voor vervolgstappen terecht bij het energieloket van de gemeente Bunschoten. Iedere reis begint met een eerste stap. Bij het verduurzamen van uw woning is die eerste stap: isoleren. Want wat je niet verbruikt hoef je ook niet in te kopen of op te wekken.

En ook bij het vervolg van uw (klant)reis ondersteunen we u met ons energieloket. Daarvoor hebben we gekozen voor Duurzaam Bouwloket als onze professionele partner. Lees MEER.

Samenwerken in Bunschoten

Het is duidelijk dat er de komende jaren veel gaat veranderen in de energievoorziening. Het energiegebruik moet omlaag en de energieproductie moet duurzamer. Daarin is de gemeente een belangrijke speler. En de gemeente Bunschoten neemt die rol serieus. Maar de uitdaging die voor ons ligt kunnen we alleen succesvol aanpakken als iedereen meedoet. 

Uiteindelijk moet naast de gemeente ook iedere woningeigenaar en ieder bedrijf , de woningcorporatie, maar ook iedere huurder, aan de slag met verduurzamen van zijn energiegebruik. Dat gaat een stuk gemakkelijker als we het samen doen. Daarom zijn we blij dat een aantal betrokken bedrijven zich als partner aan deze campagne heeft verbonden.