Wist u dat…

… de campagne ‘Energie in Bunschoten’ u stap voor stap op weg helpt naar een woning, die klaar is voor een toekomst zonder (aard)gas? Op deze website vindt u daarover informatie, maar ook handvatten voor actie.

Wist u dat…

… u helemaal kosteloos kunt uitvinden hoe uw huis ervoor staat op energiegebied? Als u de zelfscan invult en naar ons opstuurt krijgt u tips wat er mogeliijk is in uw huis. 

Wist u dat…

… er in Bunschoten een energiecoach is, die kosteloos bij u langskomt. Julia Koelewijn bespreekt met u hoe u uw huis energiezuiniger, maar ook comfortabeler kunt maken. U bespaart niet alleen energie en geld, maar u maakt uw huis ook comfortabeler. 

Wist u dat…

… u voor slechts € 49,50 een energiescan kunt krijgen voor uw woning? Adviseur Tony van Echten komt bij u langs, bekijkt de mogelijkheden en zorgt voor een rapport, dat u inzicht geeft in mogelijkheden, kosten en baten van verduurzaming van uw woning. 

Wist u dat…

… u voor al uw verduurzamingsmaatregelen terecht kunt bij bedrijven uit Bunschoten en omgeving? De betrokken bedrijven denken mee hoe u stap voor stap, zonder spijt, uw huis kunt klaarmaken voor de toekomst. 

Wist u dat…

uw woning stap voor stap, zonder spijt, van het (aard)gas af kan? Zorg dat u uw woning eerst goed isoleert. Uw buitenmuren en uw ramen, uw dak en uw vloer. En zorg dan ook voor de juiste ventilatie.

Wist u dat…

… u vanaf 2 september 2019 weer subsidie kunt aanvragen voor het isoleren van uw woning? Isoleren is de belangrijke eerste stap om uw huis klaar te maken voor de toekomst. Voorwaarde is wel dat u twee maatregelen tegelijk laat uitvoeren.

Wist u dat…

… uw woning stap voor stap, zonder spijt, van het gas af kan? We hebben nog 30 jaar de tijd. Als u de isolatie en ventilatie van uw woning op orde heeft, dan is uw ‘warmte afgifte systeem’ aan de beurt. Dat moet geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming.

Wist u dat…

… opwekken van uw eigen energie altijd loont? Als particulier verdient u een investering in zonnepanelen terug in 8 jaar. Dat betekent een rendement op uw investering van rond de 8%. Op uw spaarrekening krijgt u minder dan 1%.

Wist u dat…

… de beide doe-het zelf zaken in Bunschoten, HUBO en Multimate, korting geven op energiebesparende producten. Ze dragen op die manier hun steentje bij aan de campagne ‘Energie in Bunschoten’. ​